Auto waar neergeschoten man uit geduwd werd, teruggevonden in Zeeland

Aan het Straatsburgdok is met een reddingsboei een man uit het water gehaald. ©  rr

Aan de Melkmarkt in Antwerpen-centrum is zondagochtend een Nederlander uit een wagen gegooid. Het slachtoffer, een 26-jarige man, was neergeschoten en is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De wagen is intussen teruggevonden in Zeeland, de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onderzoekt het verband met eerdere incidenten.

nelo, mju

Het incident met de neergeschoten man gebeurde zondagochtend rond 6 uur. Aan de Melkmarkt, vlak bij de Grote Markt in Antwerpen, werd een neergeschoten man achtergelaten, door de inzittenden van een wagen met Nederlandse nummerplaat. ‘De omstandigheden waarin dit incident kadert, zijn voorlopig nog onduidelijk’, vertelde Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie, in de loop van de voormiddag. ‘Een Nederlandse man die bij het slachtoffer was, is meegenomen voor ondervraging. Het is nog niet duidelijk of hij iets met de feiten te maken heeft.’

De perimeter aan de Melkmarkt is weer vrijgegeven. ©  rr

De wagen waarin het slachtoffer zich initieel bevond, werd ondertussen teruggevonden in Middelburg, Zeeland. En ook het openbaar ministerie heeft meer uitleg gegeven. ‘Het voertuig werd gedumpt en er zal nu een sporenonderzoek op worden uitgevoerd’, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

‘Het slachtoffer is een man van 26’, aldus nog Aerts. ‘Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De persoon die zich bij het slachtoffer bevond, een Nederlander van 20, wordt momenteel verhoord.’

De Federale Gerechtelijke Politie heeft ondertussen de leiding genomen over het onderzoek. Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag.

Nachtclub

Op de plaats van de feiten is een perimeter ingesteld. Ook aan het Straatsburgdok heeft de politie een perimeter ingesteld, ter hoogte van nachtclub Ikon - waar vroeger de Noxx gevestigd was. Daar zou afgelopen nacht een persoon in het water zijn beland. De man kon met een reddingsboei uit het water worden gehaald.

Het is niet duidelijk of de man in het water is gesprongen of geduwd. ‘Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht’, bevestigt de parketwoordvoerder. Een speurhond zocht daar de kade af, vermoedelijk op zoek naar een spoor van schotresten.

Of het Nederlandse slachtoffer en zijn kameraad zaterdagnacht ook in de nachtclub Ikon aanwezig waren, is voorlopig onduidelijk. ‘Het zijn twee opvallende incidenten waarbij een link wordt onderzocht.’

Ziekenhuis

Ook aan het nieuwe ziekenhuis, ZNA Cadix, stelde de politie een perimeter in. Vanaf de IJzerstraat tot aan de Leien was de Noorderlaan tijdelijk versperd, het gerechtelijk labo was ter plaatse voor sporenonderzoek. Een getuige meldt aan onze zusterkranten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen dat hij tussen 4 en 5 uur enkele knallen heeft gehoord, gevolgd door een auto die met gierende banden wegreed. Ook hier is het niet duidelijk of dat iets te maken heeft de feiten aan de Melkmarkt.