Prins George en prinses Charlotte tijdens de herdenkingsdienst voor hun overgrootmoeder, koningin Elizabeth
Volledig scherm
Prins George en prinses Charlotte tijdens de herdenkingsdienst voor hun overgrootmoeder, koningin Elizabeth © REUTERS

IN BEELD. Sterren troef op kerkdienst ter ere van koningin Elizabeth, maar George en Charlotte stelen de show

RoyaltyIn het Verenigd Koninkrijk werd zaterdag ‘Together at Christmas’ uitgezonden op tv, een kerkdienst ter ere van wijlen koningin Elizabeth. Heel wat Britse sterren tekenden present, maar het waren toch vooral prins George en z'n zusje Charlotte die met alle aandacht gingen lopen.

  1. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”
  2. Charles neemt taak weer op, maar plan voor zijn begrafenis wordt permanent bijgewerkt: dit gebeurt er wanneer koning overlijdt
    PREMIUM
    Royalty

    Charles neemt taak weer op, maar plan voor zijn begrafenis wordt permanent bijgewerkt: dit gebeurt er wanneer koning overlijdt

    Volgende week neemt de Britse koning Charles (75) zijn officiële taken weer op, na z’n behandeling voor een kwaadaardige tumor. Dat kondigde hij vrijdagavond aan. Buckingham Palace heeft de afgelopen maanden rekening gehouden met een rampscenario. Het draaiboek van zijn begrafenis is daarom regelmatig bijgewerkt, net zoals dat gebeurde bij de Queen. Mocht Charles sterven, dan treedt ‘Operation Menai Bridge’ in werking. Hoe ziet dat er exact uit?