© rr

Moeder van meisje (12) dat verkrachting verzon opgepakt

De moeder van het twaalfjarige meisje dat een verkrachting had verzonnen is door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor belaging. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De moeder zou een zeer actieve rol gespeeld hebben bij de verspreiding van het verhaal.

Het meisje beweerde dat ze begin november verkracht was vlakbij het voetbalveld van KVK Wemmel. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een onderzoek in, maar daaruit bleek dat het meisje de feiten niet zozeer verzwegen, maar volledig verzonnen had. Het onderzoek naar de beweerde verkrachting werd daarop afgesloten en zonder gevolg geklasseerd, maar woensdag werd de moeder van het meisje opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die stelde haar in verdenking voor belaging van een van de twee jongens en zijn ouders.

Twee jongens, 14 en 15 jaar oud, waren begin november na de training nog een balletje aan het trappen op het veld en zouden hun bal in de struiken getrapt hebben toen het meisje in kwestie voorbij kwam. Ze zouden haar gevraagd hebben mee te helpen zoeken naar hun voetbal, waarna een van de twee haar zou hebben misbruikt terwijl de andere op de uitkijk stond. Na afloop zouden ze haar gezegd hebben dat wat er gebeurd was “normaal” en “helemaal niet zo erg” was.

Het meisje verzweeg naar eigen zeggen de feiten, tot ze met Kerstmis met een slecht rapport thuiskwam, wat voor haar uitzonderlijk was. Pas nadat haar ouders haar gevraagd hadden wat er scheelde, kwam ze met het verkrachtingsverhaal op de proppen, waarna de ouders naar de politie stapten en klacht indienden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer