Na de schietpartij broken vrijdag rellen uit met de politie.
Volledig scherm
Na de schietpartij broken vrijdag rellen uit met de politie. © REUTERS

Verdachte schietpartij Parijs zegt dat hij sinds inbraak “altijd zin had om migranten te vermoorden”

De 69-jarige man die ervan verdacht wordt vrijdag drie Koerden te hebben gedood en drie personen te hebben verwond in Parijs, heeft tijdens zijn hechtenis toegegeven dat hij een “compleet pathologische haat tegenover buitenlanders” heeft. Dat heeft Laure Beccuau, de procureur van Parijs, zondag in een communiqué laten weten.

  1. Confrontaties tussen betogers en politie tijdens steunmanifestatie voor Koerden na schietpartij, 69-jarige schutter niet langer in cel
    Parijs

    Confronta­ties tussen betogers en politie tijdens steunmani­fes­ta­tie voor Koerden na schietpar­tij, 69-jarige schutter niet langer in cel

    Honderden mensen hebben zich vandaag rond de middag verzameld op de Place de la République in Parijs als eerbetoon aan de drie Koerden die gedood werden en de drie anderen die gewond raakten bij een schietpartij gisteren. Volgens de Franse media verliep de manifestatie eerst vreedzaam, tot aanwezigen de politie begon te bekogelen met straatmeubilair. Twaalf agenten raakten gewond. In de marge van de betoging werden elf mensen opgepakt, voornamelijk voor vernielingen. Dat heeft de politieprefect van Parijs laten weten.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.