Rellen na schietpartij in Parijs
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Dader schietpartij Parijs erkent "ziekelijke haat tegenover buitenlanders"

In Frankrijk, in Parijs, heeft de 69-jarige dader, die vrijdag drie Koerden heeft gedood en drie personen heeft verwond, toegegeven dat hij een "compleet pathologische haat tegenover buitenlanders" koestert. Dat heeft Laure Beccuau, de procureur van Parijs, in een communiqué laten weten. De man wordt morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

De man die vrijdag drie Koerden doodschoot, werd gisteren omwille van gezondheidsredenen vanuit hechtenis overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de politieprefectuur. Het Openbaar Ministerie laat weten dat hij die afdeling vandaag verlaten heeft en opnieuw in hechtenis is genomen. Morgen zal hij worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Volgens de procureur omschrijft de verdachte zichzelf als "depressief" en "suïcidaal". Sinds een inbraak in zijn huis in 2016 heeft hij "altijd zin gehad om migranten, buitenlanders te vermoorden", klinkt het in een persmededeling.

Vrijdag wilde de man naar eigen zeggen eerst "moorden plegen op buitenlanders" in de Parijse voorstad Saint-Denis. Hij zag daar uiteindelijk van af, omdat er volgens hem te weinig volk was en omdat hij kleding aan had die hem hinderde om "zijn wapen gemakkelijk te herladen."

De man opende later het vuur in de buurt van een Koerdisch cultureel centrum. Volgens de koepelorganisatie Democratische Koerdische Raad in Frankrijk (CDK-F) zijn alle slachtoffers Koerdische activisten.

Meest gelezen