Topman Elon Musk van Tesla zag zijn bedrijf in 2022 kelderen in beurswaarde.
Volledig scherm
Topman Elon Musk van Tesla zag zijn bedrijf in 2022 kelderen in beurswaarde. © Getty/AP

Speculanten verdienen 15 miljard met dalende beurskoers Tesla

Tesla is een van de grote verliezers van het voorbije jaar op de beurs. De koers van Tesla zakte met bijna 70 procent sinds het hoogtepunt in 2021. Maar de een zijn dood, is de ander zijn brood. Uit een onderzoek blijkt dat short-sellers dit jaar 15 miljard dollar (14 miljard euro) verdienden door te speculeren op de dalende beurskoers van Tesla.

31 reacties

  • Willem Wienands

    1 jaar geleden
    Wat ze nog allemaal verzinnen om zoveel mogelijk geld( al dan niet digitaal ) te verdienen zonder te werken ! Vroeger kon je alleen geld verdienen wanneer een aandeel steeg , nu kan je ook rijk worden als een aandeel zakt ...Lang leve de speculatie
  • An Vanden Bossche

    1 jaar geleden
    Tesla is al jaar en dag overgewaardeerd. Daarom waren er ook al jaar en dag shorters, die al jaar en dag geld verloren hebben. Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. Het kan veel langer duren om gelijk te krijgen dan om solvabel te blijven. Shortselling is dus extreem gevaarlijk. Precies daarom zijn het enkel mensen die de zaken zeer grondig bestuderen die het doen. Veel shortselling is dus extreem nuttig als signaal om bepaalde aandelen niet te kopen.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    mike willems- Wat men ook vergeet te vermelden bij elektrische voertuigen is dat ze door hun extra gewicht en groot koppel ware bandenvreters zijn in het verkeer. Het ontginnen van extra rubber en de uitstoot van al dat rubber in het milieu zijn hierdoor veel groter dan bij een gewone auto.
  • Melissa Meuris

    1 jaar geleden
    Heel die beurs moesten ze vernietigen, hoe kan je nu winst maken door verlies van anderen? Maar daar is de beurs op gebaseerd, jij wint maar een ander verliest.
  • mike willems

    1 jaar geleden
    Bekijk de film "money monster" eens en je begrijpt hoe het gaat. Met korrel zout nemen wel. Tesla heeft nog niets van winst gemaakt, enkel en alleen groeit het aandeel op winst door vraag en aanbod. Een elektrische wagen is al zoveel meer vervuilend al vorens die op de markt word aangeboden dan een diesel wagen. Wat nodig is de accu te produceren en welke processen er nodig zijn voor maken en afbreken van van is het alles behalve co neutraal....