©  rr

Nick Kyrgios steunt Novak Djokovic, die ditmaal hoopt op meer respect in Australië: “Elk toernooi zonder hem is niet volwaardig”

Novak Djokovic, die tot kerstavond aan de slag was op het demonstratietoernooi in Dubai en nu doorreist naar Australië voor het begin van het nieuwe officiële tennisseizoen, hoopt dat hij daar “een betere ontvangst krijgt na wat er vorig seizoen is gebeurd”.

Djokovic werd Down Under zijn visum geweigerd en het land uitgezet omdat hij zich niet wilde laten vaccineren tegen corona. Hij kon daardoor de Australian Open op zijn buik schrijven. “Ik startte altijd sterk in Australië, ik speel daar enorm graag.” Djokovic werd door zijn houding tegenover een vaccinatie ook geweerd van een aantal Amerikaanse toernooien, en zegde daardoor zelf af voor de US Open.

Hij wordt geruggensteund door woelwater en Australiër Nick Kyrgios, die evenzeer aan de slag was in Dubai. “Novak zou te allen prijze moeten spelen in elk groot toernooi. Hij is een van de grootsten aller tijden. Zolang hij speelt, hebben we hem nodig op dit soort toernooien. Als ik een toernooi win en ik heb het niet moeten opnemen tegen Novak, dan is dat niet echt een volwaardig toernooi.”

Djokovic zag dit seizoen Roger Federer op zijn 40ste op tennispensioen gaan en Rafael Nadal op z’n 36ste wel nog grandslamtoernooien winnen maar ook vaak geblesseerd aan de kant staan. Kortom, zijn twee voornaamste uitdagers als het aankomt op het aantal gewonnen grandslamtoernooien. Djokovic (35) kan zijn tiende Australian Open winnen en Nadal evenaren met 22 grandslamtoernooien. Djokovic: “Ik wil zelf zolang als mogelijk doorgaan, een leeftijd wil ik er niet op plakken. Ik kan op dit ogenblik niet klagen. Zolang ik titels kan winnen en gemotiveerd ben, ga ik door.” (hjb)

©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer