Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Ngo's schorten activiteiten in Afghanistan op vanwege werkverbod voor vrouwen

Meerdere ngo’s hebben hun activiteiten in Afghanistan voorlopig opgeschort na de aankondiging door de taliban dat vrouwelijke medewerkers niet meer naar het werk mogen komen. “We kunnen kinderen, vrouwen en mannen in noodsituaties niet bereiken zonder onze vrouwelijke werknemers”, zeggen de ngo’s Care, Save the Children en de Norwegian Refugee Agency (NRC) zondag in een gezamenlijke mededeling.

36 reacties

  • willy zachel

    1 jaar geleden
    Waarom toch nog steeds hulp verlenen daar ??? Men moet daar die gekken van de Taliban zelf alles laten oplossen Dat kunnen ze niet en zullen ze uiteindelijk terug verdreven worden . De bevolking daar blijven helpen om te overleven dat speelt in hun voordeel en houd ze daar juist aan de macht !!
  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    We hebben de mensheid in Afghanistan in de steek gelaten,das duidelijk. Vrouwen,kinderen, de helft van het alfabet heeft daar geen toekomst en geen rechten. Misschien moeten we inderdaad massaal de afghaanse minderheden( vrouwen, lgbtq,kinderen) naar hier halen en de idioten alleen hun plan laten trekken. 1 generatie duurt dat, en dan stopt de waanzin
  • August Leemans

    1 jaar geleden
    Haal de vrouwen daar weg, dan zijn de Taliban straks een uitstervend ras. Als een vrouw daarecht weg wil geef hen dan die mogelijkheid. Laat hen toe als vluchteling en laat de mannen er vechten voor hun vrijheid.
  • Nick Caluwé

    1 jaar geleden
    dit is ontzettend erg voor al die vrouwen en kinderen. MAAR, het enige dat we kunnen doen, is ons medeleven delen en onze mening erover geven. Taliban heeft de macht teruggekregen, alle ngo's en humanitaire hulporganisaties, ga daar weg en investeer jullie geld en middelen in eigen land in tijden van het conflict dat blijft duren met rusland.
  • Denis Stock

    1 jaar geleden
    Alleen mannelijke NGO medewerkers sturen.