Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © Photo News

Zelensky verwacht nog Russische aanvallen voor einde van het jaar: "We moeten ons op alle scenario's voorbereiden”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn bevolking gewaarschuwd dat de laatste dagen van het jaar nog Russische aanvallen kunnen plaatsvinden. “We moeten op elk scenario voorbereid zijn”, verklaarde hij tijdens zijn dagelijkse videotoespraak.

7 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Ik vrees dat Zelensky gelijk heeft. Er zijn weer Russische oorlogsvloten in de Zwarte Zee gelokaliseerd. Poetin voorziet 1.500.000 meer manschappen, een financiële carte blanche voor het leger, versnelde productie van wapens, ... maar of dat allemaal gaat lukken en of die oorlogsvloot daadwerkelijk operatief is ... ? Poetin gaat in elk geval PROBEREN alles opnieuw te doen.: Kiev aanvallen, Odessa veroveren, ... Hij zit in een andere wereld.
  • Raymond Van Dooren

    1 jaar geleden
    Het is gewoon totaal niet te begrijpen dat Poetin na al die oorlogen uit de geschiedenis (denk bijvoorbeeld aan de recentere idealen oorlogen van Napoleon, de eerste en tweede WO) niet inziet dat een groot rijk zoals hij het voor ogen heeft geen optie is tenzij hij kiest om nucleaire wapens in te zetten en alles kapot te maken waar hij daarna zelf ook niets meer mee kan.
  • Peter Van Endert

    1 jaar geleden
    Deze twee poetin en Zelensky moeten eens aan de sterfgevallen denken
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Het nog altijd gezegd en bewezen , dat die Russen onder Poetin en zijn helpers nooit te vertrouwen zijn met hun steeds alsmaar liegen en bedriegen en ze vegen aan alle verdragen hun gat .
  • Martin van Praag

    1 jaar geleden
    Dat laatste betwijfel ik
  1. INTERVIEW. Hoe ziet Robin Ramaekers het conflict in Oekraïne evolueren in 2023? “Als Oekraïne aan deze snelheid terrein blijft winnen, vrees ik dat Rusland op termijn écht gaat nadenken over kernwapens”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Hoe ziet Robin Ramaekers het conflict in Oekraïne evolueren in 2023? “Als Oekraïne aan deze snelheid terrein blijft winnen, vrees ik dat Rusland op termijn écht gaat nadenken over kernwapens”

    Hij zit al twintig jaar in het vak. Maar wat er het afgelopen jaar in Oekraïne afspeelde, zette ook voor VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (47) alles op zijn kop. Op 24 februari gebeurde het ondenkbare. “We werden wakker door het geluid van vallende bommen in Kiev. De redactie in Antwerpen kon amper geloven dat de oorlog echt begonnen was”, zegt hij daarover. “De impact van deze oorlog op Europa is ongezien sinds de Tweede Wereldoorlog.” Hoe blikt hij terug op 10 maanden oorlog? En hoe ziet hij het conflict evolueren?
  2. Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Een toerist heeft in Noorwegen een fikse boete moeten betalen nadat hij op de Noorse archipel Svalbard (Spitsbergen) veel te dicht bij een walrus kwam. Omstanders zagen hoe de man op een stuk ijsschots ging staan en zo dicht mogelijk bij het beschermde dier schuifelde. Hij wilde blijkbaar een zo spectaculair mogelijke foto met het dier maken. De toerist, een Pool, kreeg meteen een boete van liefst 12.500 Noorse kronen aan zijn been, omgerekend 1.060 euro.