Brand op Oude Markt in Leuven, vrouw van 38 zwaargewond

UpdateIn de nacht van zondag op maandag is brand ontstaan in een pand aan de Oude Markt in Leuven. Het gaat om het gebouw waarin café De Prof gehuisvest is. Dat werd aan onze redactie gemeld en is door de Leuvense politie bevestigd. Een 38-jarige vrouw raakte zwaargewond bij het incident.

  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven