Lennart bij zijn zaak in de Haan. Rechts zien we Luc Bellings, toen de topchef er afgelopen zomer een frietje en een curryworst speciaal kwam proeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lennart bij zijn zaak in de Haan. Rechts zien we Luc Bellings, toen de topchef er afgelopen zomer een frietje en een curryworst speciaal kwam proeven. © Proot/PN

“Mensen schuiven geen uur aan voor friet, ook niet met een 10/10 van Luc Bellings”: het oordeel van de topchef bracht friturist Lennart vooral trots

De Haan“Dit is gewoon het perfecte frietkot”: een uitspraak die elke Vlaming kan doen. Maar als het de woorden van sterrenchef Luc Bellings komen, sta je als uitbater toch even trots te blinken. En dat blinken was afgelopen zomer voor Lennart Loyen (40) van Frituur Erly in De Haan, die voor zijn friet-met-curryworst-speciaal zo maar even een tien op tien kreeg. “Vorige keer was het nog een puntje minder. Maar die ene tip die Bellings toen gaf, hebben we ter harte genomen.”