Na regen komt maandag zonneschijn

Het is maandagochtend overal zwaarbewolkt met in het zuidoosten van het land buien of lichte regen. Elders is het droog met kans op een aantal opklaringen, maar vanaf de kust neemt de bewolking toe en in de voormiddag trekt een buienzone het land binnen vanaf de Noordzee en vervolgens steekt deze het land over naar de Ardennen. Na de doortocht ervan wordt het snel vrij zonnig, meldt het KMI.

jvh
Bron: BELGA

De weersverwachtingen voor maandag. ©  KMI

De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De buienzone wordt gevolgd door gevoelig frissere lucht. De wind waait matig tot soms vrij krachtig, en aan zee vrij krachtig tot mogelijk krachtig uit zuidwest, met rukwinden rond 50 km/uur of lokaal wat meer. Bij de doortocht van de buien ruimt de wind naar het westen en neemt hij snel af.

Maandagavond en -nacht is het overal droog en licht bewolkt. Later wordt in het zuidoosten van het land lage bewolking gevormd, die op het reliëf het zicht kan beperken. Het wordt de koudste nacht van deze eindejaarsperiode met minima tussen -1 en +2 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 3 graden in het centrum en rond 5 graden aan zee. Vooral in Hoog-België kunnen lokaal dus rijmplekken ontstaan. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Dinsdag begint de dag zonnig in het noorden van het land en is er vrij veel bewolking in het zuiden. In de Hoge Ardennen kan de lage bewolking hardnekkig blijven en aanvankelijk nog het zicht beperken. In de loop van de dag drijft hoge en middelhoge bewolking over het land. Aan zee wordt het al vlugger wisselend bewolkt en kan er eventueel een bui vallen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het uiterste westen van het land. De wind is over het algemeen matig uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt met soms wat regen of motregen, vooral in het noordwesten van het land. Op het einde van de namiddag of ‘s avonds trekt een actievere regen- en buienzone vanaf het westen het land in. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in Vlaanderen. De matige tot vrij krachtig wind uit zuidzuidwest neemt in de namiddag nog wat toe. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 kilometer per uur.

Donderdag wordt het wisselvallig met opklaringen maar ook enkele buien, vooral dan aan zee en in de Ardennen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 9 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestelijke wind met rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER