Rusland wil onderhandelen over de oorlog, zegt Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd open te staan voor onderhandelingen over de beëindiging van de oorlog in Oekraïne. Volgens hem houden Kiev en hun westerse bondgenoten echter de boot af. Volgens een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Poetin echter alle voeling met de realiteit verloren.

253 reacties

  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    Rusland wil onderhandelen met Oekraiene, maar Oekraiene wil dat Rusland eerst aan bepaalde voorwaarden voldoet, en daar wil Rusland niet aanvoldoen, o.a terugtrekken van alle militairen uit de bezette gebieden en teruggaaf van de Krim, zo onderhandelingen daar zal het niet van gaan komen.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Kenny Belcastro : die sancties die volgens de ene niet werken en voor de andere wel, gaan een rol spelen in de onderhandelingen als de tijd voor onderhandelingen rijp wordt. Goed gedrag van het Kremlin kan eventueel beloond worden met het opheffen van de ene of de andere sanctie. Zover zijn we helaas nog niet.
  • haagen marcel

    1 jaar geleden
    Een verwelkte bloem op de onderhandelingstafel is 1000 maal mooier dan een bloemstuk op het kerkhof van de gesneuvelden.
  • freddy vandercruyssen

    1 jaar geleden
    Rusland zal nooit Krim opgeven wegens strategische militaire reden.. beter staakt vuren en zoeken naar uitweg ipv steeds meer doden en vernielingen.. alleen USA wordt daar rijker van, en EU veel armer..en on.odig veel menselijk leed ter plaatse..stop deze colle tieve waanzin
  • Rudi De Sutter

    1 jaar geleden
    Poetin wilt niet onderhandelen over vrede. Hij wil enkel zijn eisen stellen tegenover Oekraïne om hen te verplichten zich akkoord te verklaren met de annexatie van delen van Oekraïne die Poetin tot zijn macht wil hebben. Land welke Oekraïne toebehoren.