Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

China stuurt recordaantal van 71 gevechtsvliegtuigen en 7 schepen richting Taiwan

China heeft de eilandrepubliek Taiwan opnieuw bedreigd met oorlogsschepen en legervliegtuigen. Volgens het Taiwanese ministerie van Defensie werden op 24 uur tijd maar liefst 71 Chinese vliegtuigen en zeven schepen in de buurt van Taiwan waargenomen. Daarbij zouden 47 vliegtuigen ook daadwerkelijk de middellijn van de Straat van Taiwan hebben overschreden. De zeestraat scheidt Taiwan van het Chinese vasteland.

26 reacties

  • Ronny Dekimpe

    1 jaar geleden
    Ons eigen land die niet botert, de EU, Oekraïne-Rusland, Noord-Korea, China-Taiwan-US. Ik weet echt niet meer wat er ons allemaal te wachten staat. En wij als gewone mensen moeten alles gewoon ondergaan. Ik hoopte op een beter 2023, maar ik heb er geen goed oog meer in. Ik denk dat alles nog maar pas is begonnen en hopelijk heb ik het mis. En dan nog niet om te praten over bepaalde zaken die zelfs wij nog niet weten, maar misschien een poos aan de gang zijn.
  • johan de bruin

    1 jaar geleden
    China kan beter nu aanvallen en korte mette maken met die amerikaanse inmenging anders loopt ze straks het risico op een lange oorlog zials rusland nu. Enige verschil is dat taywan straks niet bevoorraadt kan worden door het westen omdat het een eiland is. Nu aanvallen om het dodental en burgerslachtoffers te beperken.
  • Gunter Verleyen

    1 jaar geleden
    Het kapitalisme met zijn winstbejag financiert China, allen laten ze daar produceren, niet om producten goedkoper te maken voor ons maar om groter winsten te maken =meer dividend voor aandeelhouders; M.a.w. het huidige rauwe kapitalisme zorgt voor de ondergang van het westen.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Multinationals trokken allemaal naar ginder om spotgoedkoop te kunnen produceren, hun afzetmarkt te vergroten, grondstoffen te delven en zo hun winsten te maximaliseren. China is hierdoor nu het Westen economisch als militair reeds aan het voorbijsteken, terwijl het Westen gebukt gaat onder steeds meer schulden, een energiecrisis, een vluchtelingencrisis en een oorlog. Een oorlog in Taiwan in combinatie met Chinese sancties zou vandaag een ware economische ramp betekenen voor gans het Westen.
  • Anatole De Cock

    1 jaar geleden
    De gek van Noord Korea die mateloos provokeert. Taiwan en US versus China. Oekraine versus Rusland met bondgenoten... Onze moderne beschaving is verworden tot barbaarsheid en vernietigingszucht waar redeloosheid primeert. Over niet zoveel jaartjes ook nog een kompleet op hol geslagen klimaat met konstante extreme rampspoeden overal in de wereld, en onze eens zo prachtige aarde is onherroepelijk kapot. Fijne Kerst en Gelukkig Nieuwjaar