Beelden van de James Webb-telescoop.
Volledig scherm
Beelden van de James Webb-telescoop. © James Webb Telescoop

James Webb-telescoop werd een jaar geleden gelanceerd: een overzicht van de waanzinnige beelden

Sterrenkijken werd het voorbije jaar naar een heel nieuw niveau getild met de lancering van de James Webb-ruimtetelescoop. Meerdere keren dit jaar konden we genieten van waanzinnig mooie en mysterieuze beelden van ons universum. Hier volgt een overzicht van de mooiste plekjes die ontdekt zijn in ons heelal. Wetenschapsexpert Martijn Peeters geeft ook duiding bij de impact die James Webb op de wetenschap heeft gehad: “Deze mooie beelden zijn slechts bijkomstig en zeker niet het hoofdonderzoek.”

11 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Wetenschappers kunnen redeneren: "Ja maar, als we in God geloven, dan zijn we toch uitgepraat?" Maar niets is minder waar. Want dan wordt het pas super-interessant ...
  • Johnny Dujardin

    1 jaar geleden
    Wat weten wij van Universal? En de gevolgen van ons bestaan.? Prachtige beelden...om sprakeloos van te worden. Hierbij worden wij nog kleiner met nog meer vragen over ons bestaan en betekenis.
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Prachtige beelden, en ook véél meer dan dat; een hoop nieuwe gegevens en inzichten over hoe het heelal werkt en geëvolueerd is.
  • Dirk Voeten

    1 jaar geleden
    Wouw. En dat dit allemaal door toeval is ontstaan.!! Zo prachtig.
  • paul hessens

    1 jaar geleden
    Jammer dat wij min of meer met de huidige max te behalen snelheid in de ruimte 21600 jaar nodig hebben om 1 lichtjaar te reizen.