© ATV

Geknelde bestuurder raakt lichtgewond bij botsing met tram in Hoboken

Hoboken -

Een bestuurder is maandagmiddag lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht na een botsing met een tram in Hoboken. De wagen moest getakeld worden, op de tram bleef iedereen ongedeerd. De hinder bij het tramverkeer is intussen weer opgelost.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 12u op de Sint-Bernardsesteenweg. “Een bestuurder wilde op het kruispunt met zijn wagen een U-bocht maken, maar merkte de tram die in het midden reed niet op”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “De trambestuurder kon een botsing niet vermijden en reed in op de zijkant van de wagen.” De politiewoordvoerder benadrukt nog dat trams altijd voorrang hebben in het verkeer.

De bestuurder, een man van 49 jaar, zat gekneld in zijn wagen. “De brandweer moest de wagen openknippen om het slachtoffer te bevrijden. Hij werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Op de tram raakte niemand gewond”, aldus Migom.

(Lees verder onder de foto.)

© BFM

Door het incident en de tussenkomst van de hulpdiensten was het tramverkeer van lijnen 4 en 10 een tijdlang verstoord. Het autoverkeer kon wel blijven rijden omdat het ongeval zich afspeelde op de tramsporen. De tram liep enkel aan de voorzijde schade op en kon nog verder rijden tot aan de stelplaats. De wagen moest getakeld worden. Rond 13u waren de tramsporen weer vrijgemaakt, wat meteen ook een einde betekende van de verstoring bij tramlijnen 4 en 10.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV