© rr, Joris Herregods

18-jarige verdachte van ‘drillrapmoord’ op Steven B. blijft aangehouden

De 18-jarige Saffi N. uit Aalst blijft aangehouden nadat hij voor de raadkamer in Antwerpen is verschenen. Hij is een van de drie drillrappers die verdacht wordt van de moord op de 16-jarige Antwerpse drillrapper Steven B. “De raadkamer heeft zijn voorlopige hechtenis bevestigd”, zegt zijn advocate Wendy Bosschaerts. De 16-jarige kompaan van Saffi N. werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, de derde verdachte is voortvluchtig.

LEES OOK. Moord op Steven B.: vete tussen drillrappers begon tijdens voetbalmatch afgelopen zomer

De 18-jarige Saffi N. uit Aalst werd donderdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. Hij werd aangehouden op verdenking van moord en opgesloten in het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen. Saffi N. bekende dat hij aanwezig was bij de feiten, maar over welke rol hij gespeeld zou hebben legde hij geen verklaring af.

Maandagmiddag verscheen hij voor de Antwerpse raadkamer, die besliste dat Saffi N. aangehouden blijft. “De raadkamer heeft zijn voorlopige hechtenis bevestigd”, zegt zijn advocate Wendy Bosschaerts. 

LEES OOK. Steven B. (16) werd doodgestoken door iemand die hij twee maanden geleden zelf neerstak

Zijn 16-jarige medeverdachte S., ook uit Aalst, werd donderdag voor de jeugdrechter in Dendermonde geleid en is voor minstens drie maanden naar een gesloten jeugdinstelling gestuurd. “Hij werkt mee aan het onderzoek”, meldt zijn advocaat Dirk De Maerschalck.

De derde verdachte werd geïdentificeerd, maar kon voorlopig nog niet opgepakt worden. Hij wordt actief opgespoord.

LEES OOK. Drillrappers pleegden al zo’n 50 misdaden in Antwerpen, dood Steven (16) is triest hoogtepunt

Opgewacht aan huis

De twee verdachten werden woensdagmiddag opgepakt in Aalst. Ze waren na de moord op Steven B. aan de Wapenstilstandlaan in Berchem met de trein naar hun thuisstad gereisd. Samen met een derde jongeman, mogelijk ook minderjarig, hadden ze de 16-jarige Steven woensdagochtend om 7.30u opgewacht aan zijn ouderlijk huis in Borgerhout. Toen Steven naar school wilde vertrekken, werd hij door het drietal aangevallen, hij probeerde nog te vluchten. “Hij werd tijdens het weglopen in de rug gestoken. Voor een appartementsgebouw op het kruispunt van de Wapenstilstandlaan en de Frans De Vriendstraat viel hij op de grond, maar zijn belagers staken dan nog verschillende keren voor ze het op een lopen hebben gezet”, legde parketwoordvoerder Kristof Aerts uit.

(vdaa, tsjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER