Van Aert haalde het in de sprint. Van der Poel schoot uit zijn klikpedaal.
Volledig scherm
Van Aert haalde het in de sprint. Van der Poel schoot uit zijn klikpedaal. © PhotoNews/Eurosport

Van Aert haalt het in Zolder na “zenuwslopende finale” van Van der Poel, die in volle sprint uit klikpedaal schiet: “Jammer, had graag eerlijk gesprint”

VeldrijdenWout van Aert noemde het zenuwslopend, Mathieu van der Poel sprak van spannend. Niet alleen vocaal, maar ook fysiek hielden de Grote Twee elkaar in evenwicht. De koninklijke sprint in Zolder werd echter verpest door een tegenwerkende pedaal. Van Aert won, maar van verschil in conditie en of techniek is steeds minder sprake.

107 reacties

  • marinus klink

    1 jaar geleden
    de dames hebben ook gereden ik lees hier niks over...
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Laten we er van uitgaan dat het niet moedwillig was met die klikpedaal, maar wat wel was is het feit toen ze de spurt begonnen VDP onmiddellijk achter Wout kwam te zitten en zelf al op een paar meter was toen hij uit zijn klikpedaal schoot.
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Als je uit je klikpedaal schiet is het meestal je eigen fout. Als professional weet je dat. Iets teveel wringen. Dus de sprint was eerlijk.
  • Johan Meulenbergs

    1 jaar geleden
    Prachtige cross gezien.
  • Lucien Mertens

    1 jaar geleden
    De sprint was er eigenlijk geen meer, maar één ding was voor mij wel duidelijk, Wout was heel wat beter dan de dag voordien. Morgen een snel Mathieu parcours in Diegem, hopelijk houdt de vorm van Wout nog wat aan aan. Forza mannen!!