© rr

Koppel (68) en (67) komt om het leven bij zwaar ongeval op ring in Geel: auto in de flank gegrepen door bestelwagen

Geel -

Op de Westelijke Ring (R14) in Geel kwam het maandag rond 15.45u tot een bijzonder zwaar verkeersongeval, waarbij twee inzittenden uit dezelfde auto het leven lieten. Het gaat om een echtpaar uit Meerhout van 68 en 67 jaar oud. In de auto zat ook nog de Geelse dochter van het koppel, zij liep lichte verwondingen op. Vermoedelijk reed de aanrijdende bestelwagen door het rood.

mph, ho

De aanrijding gebeurde op het kruispunt waar de Geelse ringlaan R14 overgaat in de N19g, de nieuwe expresweg naar Kasterlee. Een kleine personenwagen kwam van de R14 uit de richting van de Dr. Van De Perrestraat gereden en stak het genoemde kruispunt over met de bedoeling om dan linksaf te slaan in de richting van Mol. De auto werd in de flank gegrepen door een bestelwagen die op de ring vanuit de richting van Mol rechtdoor de N19g richting Kasterlee op wilde rijden.

In de aangereden auto zat een echtpaar uit Meerhout, met zijn dochter uit Geel op de achterbank. De echtgenoten, de 68-jarige A.A. en zijn één jaar jongere echtgenote S.C., waren bij de klap op slag dood. Hun 43-jarige dochter liep lichte verwondingen op. Ook de 22-jarige vrouw uit Arendonk die de bestelwagen bestuurde, is lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Door rood licht

Hoe het ongeval precies is gebeurd, moet verder onderzoek uitmaken. De verkeersstromen op het drukke kruispunt worden geregeld door verkeerslichten en die zouden maandag normaal hebben gewerkt. Het parket van Antwerpen gaat uit van sterke vermoedens dat de Arendonkse vrouw in de bestelwagen het rode verkeerslicht heeft genegeerd en zo de auto die van rechts kwam en groen licht had in de flank heeft gegrepen. Het parket liet het rijbewijs van de vrouw voor vijftien dagen intrekken in afwachting van verder onderzoek.

Het kruispunt bleef geruime tijd afgesloten voor het verkeer richting Kasterlee, in de andere rijrichtingen was er geen belemmering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen