©  BELGA

Dinsdag nog geen duidelijkheid over enkelblessure Zeno Debast, maar “Het ziet er niet heel erg uit”

Is Anderlecht Zeno Debast even kwijt? Het zou zomaar kunnen. De jonge Rode Duivel viel in de wedstrijd tegen Charleroi al na een kwartier uit en tastte naar de enkel. Met een pijnlijke grimas moest de jonge verdediger naar de kant. Een scan kon op dinsdag nog niet plaatsvinden, gezien de enkel van Debast nog te gezwollen was.

Jens Jacobs, Bram Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Calcoen.

De afgelopen maanden heerste er bij Anderlecht een crisissfeer. Maar ondanks de mindere resultaten was er toch regelmatig een lichtpuntje te bespeuren. De jonge Zeno Debast ontpopte zich tot een betrouwbaar sluitstuk in de paars-witte defensie.

Het leverde hem zelfs een plekje in de WK-selectie van de Rode Duivels op. Dat WK werd echter geen succes. De Rode Duivels werden al in de groepsfase uitgeschakeld en Debast zelf kwam geen minuut in actie.

Terwijl heel wat WK-gangers bij hun thuiskomst nog wat extra rust kregen, verscheen Debast (net als Vertonghen) in de beker wel aan de aftrap. Ook tegen Charleroi begon hij aan de wedstrijd. Maar na een kwartier sloeg het noodlot toe. Debast kwam slecht neer en greep meteen naar de enkel.

Even leek het of de centrale verdediger met de brancard moest afgevoerd worden, maar hij kon uiteindelijk - ondersteund door twee leden van de medische staf, en met een pijnlijk grimas - zelf naar de kant stappen. Door het ontbreken van Wesley Hoedt in de kern van Anderlecht, had Riemer geen centrale verdedigers meer op de bank zitten en moest hij zijn pionnen wat verschuiven door de inbreng van Moussa N’Diaye.

Een voorziene scan op dinsdag bleek nog niet mogelijk omdat er nog te veel zwelling aanwezig was - dan is goede beeldvorming onmogelijk. De komende dagen zal er meer duidelijkheid zijn, maar de eerste signalen waren sowieso al geruststellend. “De dokter denkt dat het niet al te erg is”, aldus coach Brian Riemer na de 0-1-zege op Mambourg.

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer