Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

ONZE OPINIE. "Er is één ding dat vandaag nog onbetaalbaarder is dan energie en dat is rust in ons huis en hoofd”

Een vrolijke derde kerstdag aan alle mensen van goede wil. Met een beetje geluk heeft u vandaag geen plannen of verplichtingen meer. Niet om gezellig te niksen en onder een fleecen dekentje te kruipen: tweede kerstdag was gisteren. Derde kerstdag is de dag dat de meesten onder ons weer fit zijn om erin te vliegen en onze eerste echte vakantiedag in te vullen zoals wij Vlamingen dat thuis geleerd hebben: met opruimen en kuisen. En de laatste jaren blijkbaar ook: met het meteen te koop aanbieden van wat we ongewenst gekregen hebben van de mensen die ons het best horen te kennen.

  1. Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
    HLN Shop

    Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?

    Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier.
  2. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde