©  AFP

Australian Open-directeur ontvangt Djokovic met open armen: “Novak wordt opnieuw de te kloppen man”

Novak Djokovic landt dinsdag opnieuw in Australië. Een jaar na de heisa rond zijn vaccinatiestatus kan de Serviër weer deelnemen aan de Australian Open (15-29 januari). Toernooidirecteur Craig Tiley verwacht de beste Djokovic te zullen zien. “Hij zal weer de te kloppen speler worden”, gaf hij aan in de lokale media.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

“We zijn blij dat hij terug is in Australië. Ik heb er veel vertrouwen in dat de fans hem zullen onthalen op een goede manier.”

Djokovic zal ter voorbereiding deelnemen aan het ATP-toernooi van Adelaide, dat zondag van start gaat.

Australian Open-baas Craig Tiley. ©  AFP

Begin dit jaar werd Djokovic (35) door de Australische rechtbank uitgesloten van deelname aan de Australian Open, omdat hij weigerde zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij werd na een dagenlange juridische strijd het land uitgezet.

De Serviër dacht met een medische uitzondering te kunnen deelnemen aan de Australian Open en vloog naar Melbourne, maar de Australische autoriteiten hielden hem op het vliegveld al tegen. Hij bracht enkele dagen door in een detentiecentrum, maar raakte na een beroepsprocedure zijn visum voor Australië kwijt. In eerste instantie zou de 21-voudig grandslamwinnaar daardoor drie jaar niet welkom zijn in het land. Omdat de vaccinatieplicht inmiddels is opgeheven in Australië, kreeg Djokovic van de Australische regering in november toch weer een visum, waardoor hij dit jaar kan deelnemen aan de Australian Open.

Djokovic won de Australian Open in het verleden negen keer. In 2022 pakte hij vijf toernooizeges, waaronder Wimbledon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer