RTV

Ex-vriend (63) blijft aangehouden in onderzoek naar moord op Ilse (54) in bakkerij, advocate tekent beroep aan

Wechelderzande, Tielen -

De raadkamer in Turnhout heeft beslist dat de 63-jarige Serge B. uit Wechelderzande (Lille) nog langer in voorhechtenis blijft. De man wordt verdacht van de moord op zijn ex-partner Ilse Michiels (54). De vrouw uit Tielen (Kasterlee) werd vrijdagochtend dood aangetroffen in de kelder van bakkerij Mariën in Wechelderzande, waar ze werkte. Volgens de advocate van Serge B. zijn er te weinig aanwijzingen dat haar cliënt schuldig zou zijn. Ze heeft daarom beroep aangetekend tegen de verlengde aanhouding.

Ronny Van den Ackerveken

De gepensioneerde paracommando Serge B. werd vrijdag al opgepakt en verhoord in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Ilse Michiels. Sindsdien zit hij in hechtenis. Dinsdag verscheen hij voor de raadkamer in Turnhout. De onderzoeksrechter heeft na de voorleiding beslist om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. “Op dit moment moet er nog verder onderzoek gebeuren om meer duidelijkheid te krijgen over zijn eventuele betrokkenheid”, laat het parket Antwerpen in een mededeling weten.

In beroep

Advocate Leyla Top had gepleit voor de vrijlating van Serge B. “Er zijn volgens ons te weinig ernstige aanwijzingen dat hij schuldig zou zijn”, aldus Leyla Top. “Hij is al enkele keren verhoord, maar blijft erbij dat hij niets met de moord te maken heeft. Daarom verleent hij ook zijn volledige medewerking aan het onderzoek. Op de inhoud van het dossier kan ik niet dieper ingaan.”

Leyla Top, de advocate van Serge B. ©  BERT DE DEKEN

“In overleg met mijn cliënt gaan we beroep aantekenen tegen het aanhoudingsmandaat. Dat betekent dat hij binnen de vijftien dagen moet verschijnen voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Het is voor hem geen gemakkelijke situatie dat hij aangehouden is, zeker in deze periode van het jaar. Hopelijk kan hij snel bij de KI komen.”

“Plezante man”

Ilse Michiels en Serge B. waren enkele jaren een koppel, maar een klein jaar geleden is de relatie afgesprongen. Volgens dichte vrienden van hem had hij wel nog steeds een goed contact met haar zonen. “Wij kunnen echt niet geloven dat Serge haar ooit iets zou aandoen. Hij staat hier bekend als een plezante man, met wie je heel veel plezier kan maken. Waar hij nu van verdacht wordt, dat kunnen wij totaal niet vatten.”

LEES OOK. Ex-para houdt vol dat hij bakkersvrouw Ilse (54) niet vermoordde, vrienden steunen hem: “Wij zien hem echt niet tot zoiets in staat”

De autopsie heeft intussen bevestigd dat er meerdere aanwijzingen zijn van crimineel opzet. De onderzoeksrechter en de speurders vragen dat mensen die vrijdagochtend tussen 6 en 8u iets verdachts hebben opgemerkt aan bakkerij Mariën aan Den Hert of in het centrum van Wechelderzande, dat melden. Dat kan op het nummer 0800/30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen