500 klanten van Ikea-winkel in Zaventem geëvacueerd na brand in ondergrondse parking

Heel even, bij de heropening na het brandalarm, was er wat minder volk in IKEA. Maar wat later heerste opnieuw de normale kerstdrukte. ©  IF

Zaventem -

Het Ikea-warenhuis op de Weiveldlaan in Zaventem is kort na 13 uur volledig ontruimd nadat het brandalarm was afgegaan. Oorzaak was een wagen die vuur had gevat in de ondergrondse parking. De zowat 500 verbouwereerde klanten konden gelukkig al na een half uurtje terug naar binnen.

Dimitri Berlanger

“Er was brand ontstaan in een voertuig in de ondergrondse parking”, bevestigt politiewoordvoerster Ellen Vanderpoel. “Ikea heeft dit zeer snel en efficiënt aangepakt. Zij hebben zelf voor evacuatie gezorgd en enkele medewerkers hebben de brand zelf kunnen blussen. Politie en brandweer zijn wel nog ter plaatse gekomen. Er is schade aan het voertuig, maar niet aan het gebouw. Niemand raakte gewond. Het voertuig werd getakeld en de plaats werd door de brandweer inmiddels ook weer vrijgegeven.”

Weinig begrip

De ontruiming kon niet bij iedereen op evenveel begrip rekenen. “Fuck de Ikea Zaventem. Half uur in de rij gestaan om even wat te eten. Net afgerekend en dan gaat het brandalarm af...”, laat een hongerige klant weten op Twitter.

Een collega-twitteraar zat duidelijk in hetzelfde schuitje: “In Ikea Zaventem gaan eten, maar na betaling moeten vluchten voor grote brand, wtf. Geld kwijt?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen