Ex-vriend blijft aangehouden in onderzoek naar moord in bakkerij Wechelderzande, gerecht zoekt getuigen

©  BERT DE DEKEN

De 63-jarige verdachte van de moord op zijn ex-partner I. Michiels in Wechelderzande is dinsdagvoormiddag verschenen voor de raadkamer in Turnhout. Zijn advocate Leyla Top vroeg daar de vrijlating, maar de man blijft aangehouden.

Ronny Van den Ackerveken

Het slachtoffer werd vrijdagochtend dood aangetroffen in de kelder van een bakkerij in het centrum van Wechelderzande. Er waren verschillende elementen die wezen op een misdadig opzet. De autopsie heeft dat intussen bevestigd.

De 63-jarige ex-vriend van het slachtoffer werd vrijdagnamiddag gearresteerd. Er moet nog verder onderzoek gebeuren om meer duidelijkheid te krijgen over zijn mogelijke betrokkenheid. De onderzoeksrechter heeft na de voorleiding beslist om de man onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Leyla Top, de advocate van de ex-vriend, had de vrijlating gevraagd. ‘Er zijn volgens ons te weinig aanwijzingen dat hij schuldig zou zijn’, aldus Leyla Top. ‘Hij is al enkele keren verhoord, maar blijft erbij dat hij niets met de moord te maken heeft. Het is voor hem geen gemakkelijke situatie dat hij aangehouden is, zeker in deze periode.’ De advocate had al aangegeven dat ze mogelijk in beroep zouden gaan als de verdachte niet vrijkwam, maar het was nog niet duidelijk of dit zou gebeuren.

De onderzoeksrechter en de speurders hebben een oproep gedaan: mensen die vrijdagochtend tussen 6 uur en 8 uur iets verdachts hebben opgemerkt bij de bakkerij aan Den Hert of in het centrum van Wechelderzande, wordt gevraagd dit te melden. Dat kan op het nummer 0800-30.300.

Leyla Top, de advocate van de verdachte. ©  Bert De Deken