Ryanair schrapt komend weekend 107 vluchten. Voor zo'n 19.000 passagiers dreigt een eindejaar in mineur.
Volledig scherm
PREMIUM
Ryanair schrapt komend weekend 107 vluchten. Voor zo'n 19.000 passagiers dreigt een eindejaar in mineur. © AFP

Slechts één Belg werkt als steward voor Ryanair in Charleroi: zó slecht betaalt Ierse luchtvaartmaatschappij

Ryanair schrapt het komende weekend 107 vluchten. Voor 19.000 passagiers dreigt een eindejaar in mineur, vooral omdat Ryanair nog niet heeft gecommuniceerd over welke vluchten het exact gaat. Oorzaak is de staking van het cabinepersoneel. Ryanair betaalt stewards en stewardessen het minimumloon en sommigen krijgen zelfs nog minder dan 2.000 euro bruto. “In België is dat een hard bestaan”, zegt Hans Elsen van ACV Puls.

44 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    En wat is de volle waarheid? Heb je dat onderbetaald loon omdat je Belg bent, want in het buitenland klagen ze niet of omdat je in België gedomicilieerd bent en de Staat het loon inpikt. Vanaf 9.600€ bruto per jaar mag je al 25% afgeven om 6 regeringen en 500.000 vaste hangmatters te onderhouden. Vanaf 26.000 is 45%.
  • Lieven Rebry

    1 jaar geleden
    Verzin eer je aan iets begint. Dus als je kiest voor deze maatschappij als werkgever, moet je achteraf niet komen klagen. Denk niet dat ik nog veel met Ryanair, onbetrouwbare maatschappij zal vliegen.
  • Frederic Franke

    1 jaar geleden
    Ja, vindt dit eigenlijk een nutteloze job.... Kunnen de klanten niet zonder eten en drinken voor vluchten in Europa...? Nog nooit nodig gehad in mijn geval...en al heel veel vliegtuigen genomen.
  • freddy vandercruyssen

    1 jaar geleden
    al die Ryanair " cheap charlie" passagiers moeten ook nie zeuren als ze achteraf zero compensatie krijgen voor hun geannuleerde vlucht. ik weiger te vliegen met zo een uitbuiters...schandalig da dit in de EU nog kan..
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Is een mooie startbaan en men ziet iets vd wereld gratis. Maximaal 900 vlieguren per jaar is 18h per week. Veel mensen werken idem voor meer uren. Doen zou ik zeggen.