©  Shutterstock

Twee lastminute haarhacks voor oudejaarsavond en -nacht

Oudejaarsavond: dat is na het vele schransen de stoelen aan de kant schuiven en dansen. Terwijl je je beste moves demonstreert, wil je natuurlijk liefst dat je haar in model blijft. Daar kunnen deze twee lastminute hacks van BV-kapper Jochen Vanhoudt bij helpen. Tot in de vroege uurtjes.

Hanne Vandenweghe

Onzichtbare haarband

Als je haar tot aan je schouders (of langer) hebt, kun je een haarband maken met je eigen haar. “Hiervoor neem je links en rechts twee gelijke partjes haar apart. Maak van de twee strengen haar een staartje, dat je strak vastbindt in de hals. Ziezo: een haarband van je eigen haar en de garantie dat je gelaat de hele avond haarvrij blijft, zodat je feestelijke make-up daar de hoofdrol krijgt. Voor XXL-glamour: draai de rest van de lokken in klassieke krullen. Borstel ze weer uit voor een subtiele wave.

LEES OOK:

Laura Tesoro deze zomer tijdens Tien om te zien met een haarband van haar eigen haar ©  VTM

Snelle retrolook

Nog ergens een fijn haarbandje, bij voorkeur met bling, liggen? Perfect. Je kunt het gebruiken om je feestlook een Gatsby-effect mee te geven. Schuif het accessoire gewoon over je hoofd. Neem twee strengen haar aan beide zijkanten om naar achter te brengen. Draai ze vast achter de elastische haarband. Rol het overige haar aan de achterkant van je hoofd en draai naar binnen, tussen de band. Deze houdt het kapsel stevig vast. Een uiterst chique look, die je in minder dan vijf minuten fikst en waarmee je zelfs de slechtste bad hairday verdoezelt.

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws