DE ANTWERPENAAR VAN 2022. Van 70 tot 61: een grensoverschrijdend geval en hij die profvoetballer wilde worden bij de Malinois

Wie haalde in 2022 het nieuws, wie ging over de tongen, wie stak zijn nek uit en wie liet zich voor het eerst opmerken? De redactie van Gazet van Antwerpen selecteerde 100 uiteenlopende figuren die het jaar hebben gekleurd. Wie wordt de Antwerpenaar van 2022? We tellen de hele kerstvakantie af naar onze nummer 1. Vandaag: van 70 tot 61.

Samen met figuren als Wim De Decker en Tom Lanoye is ze een van de boegbeelden van de Wase diaspora in de stad. En dat blijft Meyrem Almaci ook nu ze geen partijvoorzitter meer is. In juni gaf ze na acht jaar aan de top de fakkel bij Groen door aan een Brusselse en een West-Vlaming. Een duobaan, misschien symbolisch in deze tijden van quiet quitting, maar vooral een noodzaak, gaf Almaci zelf aan. Ze was niet alleen doodop, maar ook mentaal compleet uitgewrongen na al de gore onlinebagger die trollen dag in, dag uit over haar uitbraakten.

Hij is eigenlijk een grensoverschrijdend geval. De man woont en werkt namelijk in Tessenderlo en is zelfs ooit verkozen tot Limburgse ondernemer van het jaar. Maar zijn accent kan hij niet verstoppen: Yves Maes is Kempenser dan het liefdeskind van Natalia en Bart Wellens. De nieuwe ster van The Sky is the limit begon in het begin van het millennium met één strontkar. Ondertussen heeft zijn Maes Recycling Group 400 werknemers en een omzet van bijna 100 miljoen per jaar. Het geld heeft hem volgens zijn dochter niet veranderd. “Papa is gewoon een boer die graag frieten met stoofvlees eet.”

Ze groeide op in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Ze studeerde in Madrid, Boston en Louvain-la-Neuve en ze is gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe voor de MR. De nieuwe minister van Begroting heeft dus niet zo gek veel met onze glorieuze grond te maken. Maar we claimen haar omdat ze in Wilrijk geboren is. En omdat ze tien jaar bestuurder was bij Ackermans en van Haaren, waar haar papa Luc de plak zwaaide. Vanop het hoofdkwartier in de Begijnenvest is het maar 50 meter stappen tot café Old Trafford of de danskelder van Izzy Maze. Als u eens met een minister wil jiven: één adres.

“Zonder hoes niet in de poes”, met die woorden wil de Herentalse Mel de jeugd seksueel opvoeden. De 27-jarige deerne is vooral populair op Tiktok en Instagram en werd daar ook door de jeugd tot seksjuf gebombardeerd. “Toen ik seksuele opvoeding kreeg op school, was dat een vrouw van 60 die zei: Blijven wrijven tot het goed doet. Dat moet anders, vind ik, met een lach en een zwans. En doordat ik ervoor uitkom dat ik als escorte werk, hebben jongeren volgens mij minder het gevoel dat ik hen zal veroordelen.”

De Antwerps-Hollandse schepen van onder andere stadsreiniging profileert zich via haar sociale media als conservatieve babe. Dat is handig bij het spel der verleiding. In opdracht van N-VA zet Van Doesburg haar charmes in de strijd om de CD&V op te vrijen, in een poging om tegen de verkiezingen van 2024 opnieuw één brede Vlaamse volkspartij te vormen. De liefde is (vooralsnog) niet beantwoord.

Hij wilde profvoetballer worden bij de Malinois, maar geraakte niet verder dan SK Heffen. Via professionele tussenstops in het containerpark, achter de vuilkar en in de Mechelse horeca, belandde de jeune premier in Nederlandse theatermiddens. Na zijn studies in Maastricht, verhuisde hij naar Amsterdam, maar de laatste jaren werkt hij toch vooral in Vlaanderen. Sinds zijn hoofdrollen in Grond en Billie vs. Benjamin kent iedereen hem. En zo liep hij ook in het oog van De Allerslimste Mens ter Wereld. Vandaag zijn Kerremans en Danira Bouhkris een koppel en gaan ze bij wijze van ontspanning samen naar de Kakkers.

De Nordic Darts Masters in Kopenhagen: check. De Dutch Darts Masters in Amsterdam: check. Twee grote toernooizeges in één jaar, dat had Dancing Dimi in zijn carrière nog nooit gepresteerd. Maar het sprookje bleef niet duren. Hoewel paniekaanvallen en hartritmestoornissen de tweede helft van het seizoen overschaduwden, lijkt de dartskoning weer in zijn goeie doen te zijn op het WK in Londen.

In 2016 vreesden veel mensen nog dat wielrenner Stig Broeckx na een gruwelijke val in de Baloise Tour de rest van zijn leven in een semivegetatieve staat zou moeten doorbrengen. Acht jaar later is de doorzetter uit Dessel gelukkig verloofd met Marlies Blockx. Twee miskramen zetten een domper op dat geluk, maar eind oktober wachtte hen eindelijk de verlossing: de geboorte van dochter Isa.

Niets toxischer op een werkplek dan een kwaadaardige hufter die perfide psychologische spelletjes meent te moeten spelen met zijn collega’s. Het overkwam deze Puurse van Indiase origine bij de gemeente Bornem. Ze diende zelf haar ontslag in omdat het gemeentebestuur doof bleef voor haar klachten over een collega die haar racistisch, seksistisch en zelfs fysiek belaagde.

Op donderdag 29 december ontdek je wie op plaats 60 tot 51 staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER