Radio 2

Zwemmen in Diest vanaf 1 januari duurder: "Tienduizenden euro's extra inkomsten nodig om kosten te compenseren" 

Vanaf 1 januari wordt zwemmen in het zwembad van Diest iets duurder. Inwoners van de stad zullen een halve euro meer moeten betalen. Andere bezoekers zien de toegangsprijs met een euro stijgen. De prijsverhoging moet de stad op jaarbasis tussen de 40.000 en de 60.000 euro extra opleveren.

Vanaf 1 januari stijgen de toegangsprijzen voor het zwembad van Diest. De prijsstijging is volgens het stadsbestuur het gevolg van de stijgende gas- en elektriciteitskosten. "Net zoals iedereen worden we als stad getroffen door de energiecrisis. Ook wij moeten kijken hoe we de rekeningen kunnen blijven betalen. Vele steden sluiten het zwembad voor een bepaalde periode, maar voor ons heeft het een te belangrijke maatschappelijke functie", legt schepen van Sport Rick Brans (Open Diest) uit. 

Geen tijdelijke sluiting

"De keerzijde van de medaille is dat we dan wel de tarieven moeten verhogen", gaat Brans verder. "Inwoners van Diest zullen een halve euro meer moeten betalen. Zwemmers van buiten Diest zullen een euro extra moeten betalen." Concreet zal een zwembeurt een Diestenaar voortaan 2,5 euro kosten. Andere zwemmers betalen vanaf 1 januari 3,5 euro.

Volgens de schepen zijn de extra inkomsten echter een druppel op een hete plaat. "We schatten in dat de prijsstijging ons per jaar 40.000 tot 60.000 euro extra zal opleveren. Dat zal de hogere energiekosten niet volledig goedmaken, maar het scheelt toch een serieuze slok op de borrel."

Meest gelezen