(c) Glenn Coessens

Bestuurder laat spoor van vernieling achter op Brusselsesteenweg in Wetteren

Gisteren heeft op de Brusselsesteenweg in Wetteren een zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto voor een spoor van vernieling heeft gezorgd. Ondanks de zware klap raakten de vier inzittenden niet levensgevaarlijk gewond. De 23-jarige bestuurder reed waarschijnlijk te snel.

Dinsdagavond rond 21.30 uur is een zwaar ongeval gebeurd op de Brusselsesteenweg in Wetteren. Een auto kwam eerst tegen een geparkeerde oplegger terecht, vervolgens ramde het voertuig twee woningen en uiteindelijk kwam het tot stilstand tegen een geparkeerde bestelwagen. 

"De ravage is enorm", zegt Stefaan Schamp van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. "De twee rijhuizen waar de auto was tegen gereden, zijn nu zo goed als onbewoonbaar. Bij die aanrijding was ook een gaslek ontstaan, maar de brandweer heeft dat snel kunnen dichten. Daarna heeft de auto nog 5 gevels geramd, om uiteindelijk tegen een geparkeerde camionette te botsen, die dan ook nog eens naar het midden van de rijbaan werd gekatapulteerd."

Zowel de auto als de bestelwagen zijn volledig vernield. In de auto zaten 4 mensen, zij werden met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 1 persoon raakte zwaargewond.

Wellicht te hoge snelheid

Een verkeersdeskundige van het parket van Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Wellicht reed de 23-jarige bestuurder te snel. Hij is opgepakt en zijn rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen.

Het ongeval gebeurde in de buurt van het Frunpark in Wetteren. Volgens de lokale politie is dat een populaire plaats voor zogenoemde "boomcars" en zijn er regelmatig straatraces. Boomcars zijn auto's waarmee de bestuurders luid optrekken en de uitlaat laten knallen terwijl ze de muziek loeihard zetten. "We houden regelmatig controleacties. In 90 procent van de straten waar wij een preventieve snelheidsmeter opstellen, wordt soms enorm hard gereden", zegt Schamp nog. 

(c) Glenn Coessens

Meest gelezen