Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Wetenschappers ontwikkelen bloedtest die Alzheimer kan opspeuren

Binnenkort zal Alzheimer niet enkel opgespoord kunnen worden door dure beeldvorming van de hersenen en pijnlijke puncties in de onderrug, maar zal een bloedtest volstaan om te bepalen of je de ziekte hebt. Als de test wordt gevalideerd, kan de ziekte sneller worden gediagnosticeerd, zodat eerder met therapieën kan worden gestart.

3 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Het zal waarschijnlijk een zware klap zijn voor de persoon zelf om te vernemen dat er sprake is van Alzheimer. Maar langs de andere kant kan het constructief zijn dat de naasten weten wat de oorzaak is van een gewijzigd gedrag om er beter en met meer begrip op te reageren.
  • Maria Somers

    1 jaar geleden
    Wat ben je ermee als weet dat je Alzheimer hebt. Men heeft nog geen enkele medicatie hiervoor. Medicijn dat zogezegd dit wat kan remmen is dikke zever. We zijn met 10 broers en zussen. 3 zijn er al overleden aan dementie. 2 aan alzheimer en 1 aan de Lewy bodyziekte. Allemaal op jonge leeftijd. Nu 1 zus ook Lewy bodyziekte. Op wat bazeren die wetenschappers zich. Nog nooit is er een vraag gesteld over hun leefgewoonte. Ouders zijn op 90 en 94 jarige leeftijd overleden. Ik moet het niet weten I
  • Greta Dendas

    1 jaar geleden
    Hopelijk een begin voor het vinden van een remedie