IN BEELD. Deze rode, witte, rosé en schuimwijn scoren allemaal een 10/10 bij onze huissommelier
Dankzij onze HLN-wijnwijzer vind je altijd een perfecte fles wijn in de supermarkt, maar welke scoren het hoogst in deze gids? En waar kan je die kopen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia licht de vier beste wijnen in de categorie wit, rood, rosé en schuimwijn toe én legt uit hoe je die wijnwijzer het makkelijkst gebruikt voor het beste resultaat.
1. Beste bubbels: Grano uit Carrefour - € 29,99
“Dit is een klassieke champagne met een lichte, citroengele kleur en regelmatige, kleine belletjesvorming. In de neus valt de natte kalk op, samen met limoen, citroen en groene appel. De smaak is heel subtiel en gebalanceerd waarin vooral de aroma’s van groene appel naar voren komen. Mooie zuurtjes op de tong zorgen voor extra frisheid. Ook een langere afdronk dan de andere bubbels.”
2. Beste rode wijn: Brunello uit Aldi - € 16,99
“Vrij lichtrode kleur met wat granaatrode tinten, terwijl de zwoele neus vooral doet denken aan kaneel en cederhout, met daarnaast ook de aardse aroma’s van champignon en truffel. Heel mooie, mediterraans getinte neus. Het vervolg in de mond start zacht, waarbij eerst de zoete specerijen als kaneel en vanille opduiken, én nadien de smaaktoetsen van rood fruit het overnemen en zich mooi vastzetten op tandvlees en tong. Ook de warme gloed van de alcohol valt op, maar stoort niet. Een heel gebalanceerde wijn, die nu op zijn top lijkt en voor een Brunello goedkoop uitvalt.”
3. Beste witte wijn: Mud House uit Colruyt - € 6,59
“In de mond heerst zonder pardon het sappige en zesty fruit, want tot diep in de finale grassig en propvol limoen, pompelmoes, granny smith, pomelo, groene kruisbes en passievrucht. Dit is een wijn om met kartons buiten te slepen uit de supermarkt. Sauvignons van 30% duurder halen vaak dit niveau niet.”
4. Beste rosé wijn: Fleurs de Prairie uit Colruyt - € 8,49
“Toffe fles en al even plezante neus, met uit het glas opstuivende aroma’s van lavendel en aardbeien, met op de achtergrond het boeketje van mediterraanse kruiden en zelfs wat steen. De mond is voller, met een heel mooie textuur van vetlaagjes op de tong. Ook het rode fruit duikt voldoende op, en samen met een wat langere afdronk is dit één van de beste roséwijnen.”
Ontdek hieronder in het filmpje hoe je meer informatie over deze 4 topwijnen terugvindt in onze HLN-wijnwijzer. Van de regio van afkomst tot het gerecht waarbij je hem het liefst serveert: alles kan je checken in de online gids.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
PREMIUM
“Opmerkelijk dat niet gevraagd wordt hoe het vlees gebakken moet zijn”: hoe lekker is de steak in het beste steakrestaurant van Europa?
Als een vleesrestaurant een ster, de titel van beste steakrestaurant van Europa én die van vierde beste van de wereld op zijn naam heeft staan, boek je er weleens graag een tafeltje. De culinaire recensenten zijn duidelijk fan, maar wat vindt de ‘gewone’ steakliefhebber ervan? Stijn Baert nam de proef op de som en ging eten bij Carcasse in Koksijde. Is het vlees écht zo lekker? En hoeveel betaal je ervoor? “Hier durven ze hun eigen keuzes te maken.” -
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
Snel van die knoflookadem afgeraken? Recente studie bewijst: “Dit zuivelproduct neemt 99 procent van de geur weg”
Look eten en jezelf daarna ongemakkelijk voelen door de knoflookadem: we hebben het allemaal al meegemaakt. We lezen ook veel feiten en fabels over wat ertegen werkt, en na al die mythes die de ronde doen hebben Amerikaanse wetenschappers écht iets ontdekt wat werkt. En wat blijkt? De oplossing vinden we terug in het zuivelaanbod van de supermarkt. -
Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?