De vondst van het drugslab gebeurde na een brand in de garage. ©  Tom Palmaers

Politie betrapt man die afgebrand drugslab wil binnengaan in Houthalen

Houthalen-Helchteren
Phillip Pergens

De politie Carma arresteerde dinsdag een 32-jarige inbreker uit Tienen. De man werd op heterdaad betrapt op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren toen hij daar een pand wilde binnendringen waar in oktober een drugslab werd ontdekt. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Meerdere patrouilles rukten dinsdag rond 21 uur uit toen ze een oproep kregen dat vier onbekenden zich ophielden aan een huis op de Grote Baan. Toen ze arriveerden konden ze nog één verdachte arresteren. De man uit Tienen werd op heterdaad betrapt bij een inbraak. Het pand waar ze zich ophielden trok de aandacht. Tijdens een zware brand op elf oktober van dit jaar ontdekte de politie in de vrijstaande garage van het huis een synthetisch drugslab. Toen werd de bewoner gearresteerd. Dinsdagavond sloegen ze de dertiger uit Tienen in de boeien.

Een drugshond zocht enkele maanden geleden naar sporen. De woning werd nadien verzegeld. ©  CN

De politiemensen voerden eveneens een buurtonderzoek uit, maar ze konden de drie andere verdachten niet meer aantreffen. De auto van de 32-jarige inbreker stond er wel nog. In de wagen troffen ze allerlei goederen aan. Het voertuig werd gerechtelijk getakeld.

De gearresteerde man werd meegenomen naar het politiecommissariaat om te verhoren en het onderzoek werd voortgezet door de Limburgse Federale Gerechtelijke Politie (FGP). Zij voeren momenteel ook al het onderzoek naar het opgezette drugslab. Na contact met het parket van Limburg werd beslist om de Tiense arrestant voor te leiden bij een onderzoeksrechter. ppn

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer