Derde verdachte drillrapmoord Berchem opgepakt: 16-jarige  jongen uit Aalst

De derde verdachte van de drillrapmoord in Berchem is opgepakt. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Aalst. Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd. De verdachte moet morgen voor de jeugdrechter in Dendermonde verschijnen. 

Het Antwerpse parket heeft de derde verdachte van de moord op de 16-jarige jongen uit Borgerhout opgepakt. Het gaat om een 16-jarige uit Aalst. De moord gebeurde vorige week woensdagochtend in de Wapenstilstandlaan in Berchem. De jongen werd er verschillende keren in de rug gestoken en viel op de grond. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen. De steekpartij zou een wraakactie onder zogenaamde "drillrappers" zijn, een fenomeen dat komt overgewaaid uit de VS waarbij jongeren in video's pronken met extreem geweld.

Het parket arresteerde al twee verdachten: een 16- en een 18-jarige jongen, beiden uit Aalst. De minderjarige werd door de jeugdrechter van Dendermonde in een gesloten instelling geplaatst. De meerderjarige verscheen maandag voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde. Nu is er dus ook een derde verdachte gearresteerd: een 16-jarige jongen uit Aalst. Die moet morgen voor de jeugdrechter verschijnen, die dan passende maatregelen zal nemen. Over de omstandigheden van de arrestatie communiceert het parket niet.

Meest gelezen