Logistiek Shimano komt naar Limburg

Tessenderlo -

Het Zwitserse logistieke bedrijf Kühne+Nagel gaat in zijn vestiging in Tessenderlo de logistiek verzorgen voor de Japanse fabrikant van fietsonderdelen Shimano. Dat is goed voor 50 jobs.

Kühne+Nagel maakte dat woensdag bekend in een persbericht. Het nieuwe distributiecentrum van Shimano zal 20.000 vierkante meter innemen. Het zal dienen als Europese hub voor onder meer de derailleurs en fietsremmen van de Japanse fabrikant. Ook het beheer van het transport van de batterijen voor e-bikes zou er moeten plaatsvinden. De activiteiten worden in 2023 opgestart, zo blijkt uit de persmededeling.

De logistieke reus streek in 2019 neer in Tessenderlo om er een jaar later aan de slag te gaan met 200 werknemers. Met het nieuwe distributiecentrum van ruim 75.000 vierkante meter, op termijn goed voor een investering van 61 miljoen euro, wil het bedrijf inspelen op de groeiende e-commerce.

Inmiddels heeft het bedrijf in Tessenderlo ook enkele spraakmakende klanten binnengehaald. Zo is de logistieke speler vanuit Tessenderlo de distributie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van de producent van luxeproducten Swarovski. gc