Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA). © at

Capabel, maar “zéér rechts” en minder flamboyant dan Demir: maakt Matthias Diependaele echt kans om de volgende minister-president te worden?

Vraag vijf Vlamingen wie de volgende minister-president zal worden en de kans is groot dat de naam van Zuhal Demir minstens één keer valt. Toch is dat voor N-VA-voorzitter Bart De Wever nog geen uitgemaakte zaak. Afgelopen weekend richtte hij de schijnwerpers ook op Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Maar hoe realistisch is die piste? Hoe kijkt de gedoodverfde coalitiepartner Vooruit daarnaar? En is er nog een kans dat De Wever zélf springt?

139 reacties

  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Ik hoop dat een meer bekwame Jambon opvolgt.
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Geen enkele N-VA-politicus is geschikt om een regering te leiden. Dat hebben we thans met 100 % zekerheid kunnen vaststellen. De N-VA-politici proberen zich voortdurend in de kijker te plaatsen, maar hun beleid is één supergrote rampspoed. Tussen het goed kunnen zeggen en het ook goed kunnen DOEN, daarvoor is wijsheid en daadkracht van doen. Dat is nu precies waaraan het bij N-VA ontbreekt. In het land der beloften sterft men van armoe !
  • Luc Callens

    1 jaar geleden
    Ik zou er voor kiezen,is de enige die €500000 over heeft………..’
  • Andté Herbots

    1 jaar geleden
    Eerst de verkiezingen voor het fed. parlement afwachten en zien wat CD&V, Open VLD en Vooruit gaan doen. Als die partijen kiezen voor de voortzetting van Vivaldi 2 zou het voor de gemeente verkiezingen in november voor hen slecht aflopen en zouden ze wel eens in de oppositie terecht komen. Dat ze ze maar eens goed nadenken.
  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Diependaele is totaal onbekwaam, maar ja, dat zijn er velen.