Comics Station opent week later dan voorzien

Wie in de eerste week van de paasvakantie al het nieuwe pretpark met stripfiguren in het Centraal Station wou uittesten, moet die plannen nog even opbergen. Comics Station opent pas op zondag 9 april. De attracties moeten goed afgesteld worden en daar kruipt meer tijd in dan verwacht.

Barbara Vandenbussche

“Het is jammer dat we zo de eerste week van de paasvakantie missen”, zegt directeur Jeroen Jespers. “De hele bouw is afgewerkt en alle attracties staan er, maar om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, moet alles ook perfect worden afgesteld. En dat duurt wat langer dan gepland. De openingsdatum wordt dus zondag 9 april.”

Slimme armband

Die datum wordt zeker gehaald, want in principe is alles klaar. Het restaurant en de binnenspeeltuin, die beide elke dag open zullen zijn, zijn vanaf 3 april al toegankelijk. “Onze binnenspeeltuin is in totaal veertien meter hoog en er kunnen zo’n tweehonderd kinderen tegelijk in spelen”, zegt Jespers, die ons het park toont.

Een roltrap brengt ons naar de entree van het park, langs de ruimte voor de workshop stripfiguren creëren en een leeshoek met klassieke en digitale strips. Wie het park binnengaat, krijgt een slimme armband met een chip in. Daarop worden de punten bijgehouden die je onderweg op de attracties verdient. “En op die badge plaatsen we ook informatie over je taal en leeftijd”, zegt ­Jespers. “Zo word je in het park aangesproken in het Nederlands, Frans of Engels. Verschillende attracties worden aangepast aan je leeftijd, zodat iedereen met gelijke kansen kan meedoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER