© Wim Hendrix

Vijftig extra jobs bij Ecochem in Tisselt

Het bedrijf Ecochem, een producent van brandwerend materiaal, creëert vijftig nieuwe jobs in Tisselt (Willebroek). Dat komt omdat het enkele buitenlandse vestigingen sluit.

cwil

Ecochem produceert brandvertragers voor allerlei materialen, van laminaatvloeren tot papier en de isolatie in de motorkap van auto’s. Het bedrijf heeft zijn administratieve hoofdzetel in Olen en stelt al enkele jaren een tiental mensen tewerk op Brielen in Tisselt, een deelgemeente van Willebroek.

“Wij hebben de vestiging in Tisselt vernieuwd”, zegt Herman Meynaerts, een van de oprichters van Ecochem. “Er zijn nu tien mensen bijgekomen. Tegen eind dit jaar willen we nog eens dertig à veertig mensen aantrekken. Niet zozeer voor de productie, want die gebeurt voor een groot stuk door machines. We zoeken wel industrieel ingenieurs en dokters in de chemie, die onze afdeling onderzoek en ontwikkeling kunnen versterken.”

De uitbreiding in Tisselt komt er omdat drie vestigingen van Ecochem in het buitenland geheel of gedeeltelijk worden gesloten. Het gaat om fabrieken in Duitsland, Israël en Frankrijk.

“Die fabrieken lagen of liggen ver van het water. Dat is niet ideaal”, zegt Herman Meynaerts. “In Tisselt zitten we vlak aan het water en kunnen we onze goederen met een eigen watertaxi naar de haven van Antwerpen vervoeren. De meeste van onze materialen zijn bestemd voor de export.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER