Tom Pidcock kijkt uit naar ambiance in Loenhout: “Zatte supporters zijn de beste supporters”

Na een mindere prestatie in de cross van Heusden-Zolder stond Tom Pidcock er gisteren weer helemaal in Diegem. Tot in de laatste ronde streed hij met Wout van Aert om de zege, maar een klein foutje kostte de wereldkampioen uiteindelijk de overwinning. Na afloop blikte de Brit ook al vooruit naar de Azencross in Loenhout van vrijdag.

Maarten Vanhoof

“Ja, het is een partycross”, grinnikte Pidcock. “Er zullen zeker heel wat supporters zijn die voor ambiance zullen zorgen. Het is leuk om crossen te rijden waar je door heel wat mensen wordt aangemoedigd. Ook dronken fans, ja, maar dat zijn net de beste supporters”, sloot hij af met een knipoog.

Ook de andere toppers weten dat het altijd leuk crossen is in Loenhout. “Er heerst daar altijd een goeie sfeer, dus dat is wel leuk”, aldus Mathieu Van der Poel. “Zolang ze maar niet met bier beginnen gooien vind ik het allemaal prima.”

“Ik kijk er altijd wel naar uit”, blikt ook Wout van Aert vooruit. “Diegem en Loenhout zijn twee crossen bij uitstek waar er altijd veel ambiance is. Het is te hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt, maar ondertussen zijn de organisaties daar wel op voorbereid denk ik.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer