De MSC Lorena voor anker voor de Zeeuwse kust bij Vlissingen (rechts).
radio2

Schip dat Antwerpse haven niet binnen mocht na een bommelding, mag nu toch binnenvaren

Het Panamese containerschip MSC Lorena mag de Antwerpse haven nu toch binnen, nadat het een week voor de kust moest wachten na een bommelding. Vorige week dreigde een onbekende dader telefonisch dat er een explosie zou plaatsvinden, als het schip zou aanmeren in Antwerpen. Het werd toen verplicht om te keren op de Schelde. 

Een week geleden kreeg de bemanning van het Panamese containerschip MSC Lorena 's nachts te horen dat het rechtsomkeer moest maken op de Schelde. Het was op weg naar de haven van Antwerpen, maar er was een telefonisch dreigement binnengekomen. Er zou een explosie op het schip plaatsvinden, als het schip zou aanleggen in de haven. Daarom mocht het niet doorvaren en moest het voor anker gaan voor de Zeeuwse kust, nabij Vlissingen.

"Onder de bevoegdheid van het directoraat-generaal scheepvaart werden enkele analyses gemaakt", meldt de FOD Mobiliteit. "Na inspecties en onder strikte voorwaarden mag de Lorena nu opnieuw naar de kade vanuit de Westerschelde."

Ondertussen is het schip ook volledig vrijgegeven. Dat betekent dat het mag gelost en geladen worden. Ook de bemanning is vrij om het schip te verlaten en te betreden. Er loopt nog wel een onderzoek naar wie de valse bommelding deed. 

De MSC Lorena vertrok vorige week vanuit Senegal.

Meest gelezen