©  GVB

Brand in kapel van woonzorgcentrum in Neerpelt: schade is beperkt

Pelt -

De brandweer en hulpdiensten moesten donderdag in de vooravond uitrukken naar het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt. In de kapel had de kerstboom even voor 17 uur vuur gevat. Het vuur raakte snel onder controle en niemand raakte gewond.

Geert Van Baelen

Even werd het pre-medisch interventieplan afgekondigd, maar dat gebeurt altijd bij dergelijke oproepen. “De brand ontstond ter hoogte van de kerststal en de kerstboom in de kapel, een bijgebouw van het woonzorgcentrum”, zegt Walter Cuypers, officier van de brandweer. “Vermoedelijk ontstond de brand door een kaars. De vuurhaard bleef beperkt en was snel onder controle. Er is wel wat rookschade en schade aan plafond. De rook had zich verspreid naar het onthaal, dat erlangs ligt. De vier personeelsleden die daar stonden, zijn even naar buiten gegaan. De bewoners zelf hebben weinig van gemerkt doordat het interne ventilatiesysteem meteen werd afgeschakeld.”

“Het woonzorgcentrum is gecompartimenteerd dus de brand had zich sowieso niet kunnen verspreiden”, zegt directeur van Sint-Jozef Jos Claes. “De bewoners gaan er ook geen hinder van ondervinden en iedereen kan gewoon hier blijven. De brandweer was nog een tijdje bezig met het ventileren van de ruimte.” (gvb)

©  GVB

©  GVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer