Poetin lijkt zich steeds meer te omringen met gekken of dronkaards

Dmitri Medvedev, die tussen 2008 en 2012 president was van Rusland, lijkt het spoor helemaal bijster. Deze keer doet hij een hoop bizarre voorspellingen voor 2023. Als Medvedev gelijk heeft, belooft het een spannend jaar te worden.

Waarom is dit belangrijk?

Poetin lijkt zich wel te omringen met gekken of dronkaards. Nikolai Patroesjev, de secretaris van de Veiligheidsraad en zijn persoonlijke ideeënfluisteraar, vertelde zo in juni al aan een Russisch staatsblad dat alles een groot complot is tegen Rusland. Ook Medvedev gaat diezelfde toer op, maakt kijkt vooral naar de toekomst.

De essentie: Medvedev profileert zich als een visionair. Of als een gestoorde dronkaard, dat kan ook.

  • De huidige vicevoorzitter van de Veiligheidsraad publiceerde op Twitter zijn wensen en verwachtingen door 2023. Zo zou de olieprijs stijgen naar 150 dollar per vat, en zou de prijs voor gas stijgen naar 5.000 dollar per 1.000 kubieke meter. Gezien olie in maart nog bijna 130 dollar per vat kostte, en de prijs van gas aan het einde van de zomer 3,4 euro per kubieke meter benaderde, is dez
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer