Direct naar artikelinhoud
NieuwsAndrew Tate

Controversiële ex-kickbokser Andrew Tate opgepakt in Roemenië op verdenking van mensenhandel en verkrachting

Andrew en zijn broer Tristan Tate bij hun arrestatie in Roemenië.Beeld REUTERS

De Amerikaans-Britse ex-kickbokser en online influencer Andrew Tate, die onder meer bekend is om zijn controversiële uitspraken over vrouwen, is in Roemenië opgepakt op verdenking van mensenhandel, verkrachting en het vormen van een criminele bende. Eerder deze week kwam hij nog in het nieuws vanwege een reactie van klimaatactiviste Greta Thunberg, nadat hij via Twitter tegen haar opschepte over de ‘enorme uitstoot’ van zijn vele peperdure auto’s.

Tate, die vanwege zijn vrouwonvriendelijke en racistische uitspraken eerder werd verbannen van meerdere sociale media platformen maar recent weer op Twitter is toegelaten, werd samen met zijn broer Tristan en twee Roemeense verdachten opgepakt en wordt zeker 24 uur lang vastgehouden. Dat melden de autoriteiten in Boekarest, die een video van de aanhouding hebben verspreid.

In een verklaring stellen de openbare aanklagers dat de broers Tate “naar alle waarschijnlijkheid een criminele organisatie hebben opgericht met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is”. Tate en zijn broer zouden daaraan veel geld hebben verdiend.

Sinds april loopt er al een strafrechtelijk onderzoek naar de Amerikaans-Britse broers. De twee onthouden zich van commentaar, maar hun advocaat bevestigt hun arrestatie.

Video wordt geladen...

Controversiële uitspraken

Andrew Tate raakte in 2016 voor het eerst in opspraak toen hij uit het tv-programma Big Brother werd gezet omdat op beeld was vastgelegd hoe hij een vrouw aanviel. Na het incident schreef Tate op Twitter dat “vrouwen verantwoordelijkheid moeten dragen voor seksueel misbruik”. Daarop werd hij verbannen van het medium en -andere sociale media zoals YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Desondanks werden zijn berichten die vrouwenhaat promoten op andere sites miljoenen keren bekeken.

Eerder deze week kwam Tate nog in opspraak toen hij klimaatactiviste Greta Thunberg via Twitter vroeg om haar e-mailadres, zodat hij haar een lijst zou kunnen sturen van al zijn auto's en hun respectievelijke uitstoot. De Zweedse antwoordde dat hij een mailtje kon sturen naar het mailadres ‘smalldickenergy@getalife.com’.

Twitter bericht wordt geladen...

Daarop reageerde Andrew Tate met een videoboodschap, die naar verluidt tot zijn arrestatie leidde. Met zijn comeback-video zou hij per ongeluk de Roemeense autoriteiten op de hoogte van zijn aanwezigheid in Roemenië. Het zou de pizzadoos van het Roemeense merk Jerry’s Pizza geweest zijn die zijn locatie verraadde en bevestigde dat hij in het land was, aldus de lokale online krant Gândul. Het was echter geen geheim dat de ex-kickbokser heen en weer reisde tussen Dubai en Roemenië.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...