Model Y opnieuw best verkochte wagen op Europese markt

Autobouwer Tesla verkocht van zijn Model Y in Europa tijdens de maand november 19.144 exemplaren. Daarmee kroonde het type zich opnieuw tot best verkochte wagen op de Europese markt, ten nadele van de Volkswagen Golf. Over het hele jaar lijkt de Peugeot 208 de meest verkochte wagen in Europa te worden.

Waarom is dit belangrijk?

De verkoop van het Model Y vertoont in Europa een grillig patroon. De auto was in september al eens tot de meest verkochte wagen op de Europese markt, maar was in oktober zelfs niet meer in de top 50 terug te vinden. De voorbije maand liep de verkoop echter opnieuw met 260 procent op en heroverde het Model Y zijn Europese titel.

Enige elektrisch type in top drie: Verwacht wordt dat de wisselende Europese verkoopcijfers van Tesla zullen verdwijnen wanneer de productie van de gigafactory van de autobouwer in Berlijn verder wordt opgedreven.

  • In totaal verkocht Tesla tijdens de maand november in Europa 31.820 wagens. Dat betekende een stijging met 97 procent tegenover de maand voordien.
  • Op de tweede plaats eindigde de Dacia Sandero, die een groei met 16 procent tot 18.746 exemplaren liet optekenen.
  • Daarna vo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer