Ivan Put

Brussels Gewestelijk Crisiscentrum wordt geactiveerd op oudejaarsavond

Om de interventies en de hulpverlening in het Brussels Gewest te coördineren tijdens oudejaarsavond, zal het Gewestelijk Crisiscentrum geactiveerd worden. De politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene neemt tijdens het evenement de leiding op zich.

Het Gewestelijk Crisiscentrum wordt jaarlijks geactiveerd naar aanleiding van een tiental EU- en NAVO-tops, in het kader van een terreurdreiging, mogelijk grote rampen of met het oog op betogingen of sportieve en culturele evenementen.

Tijdens oudejaarsavond zal het Gewestelijk Crisiscentrum volgens safe.brussels “de unieke bevelvoering voor het Brussels grondgebied, de tools voor toezicht bij analyse van verzamelde informatie en de coördinatie van hulp- en interventiediensten” ondersteunen.

Professionaliteit

“De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene neemt de leiding van de ordedienst op zich", zegt Eerste divisiecommissaris Michel Goovaerts en korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. “Ik wil nog eens benadrukken hoe professioneel, bereidwillig en alert onze lokale en federale collega's zich voortdurend opstellen. En dat op alle hiërarchische niveaus en binnen alle diensten.”

In real time

Sophie Lavaux, directeur-generaal van safe.brussels, zal samen met vertegenwoordigers van de hulp- en interventiediensten het verloop van de avond vanuit het Gewestelijk Crisiscentrum in real time volgen. “Zo kunnen we onmiddellijk op de situatie reageren en ingrijpen mocht dat nodig zijn. Daarnaast vertrouw ik op het voorbereidend kader dat het beheer van het preventieve controlesysteem mogelijk maakt.”

Meest gelezen