© EVA/*

© Shutterstock

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zus, broer en moeder sterven in nog geen twee weken tijd: “Hoe hard kan leed zijn”

“Hoe hard kan leed zijn. Sterkte.” Opmerkelijke woorden gisteren op de Facebookpagina van Kuurns CD&V-burgemeester Francis Benoit. De klap die zijn gemeente de voorbije dagen te verwerken kreeg, is dan ook niet min. In nog geen twee weken tijd zijn in eenzelfde familie liefst drie mensen gestorven, na een slepende ziekte of aan een natuurlijke dood.

aro/jfs

Het gaat om Hilde Devos (56), haar broer Joost Devos (52) en hun moeder Irene Deblauwe (82). “Op 18 maart is Hilde overleden aan de gevolgen van een onverwachte ziekte”, zegt Benoit. “Op de ochtend van haar begrafenis, afgelopen zaterdag, is vervolgens haar broer overleden aan kanker. Nog eens vijf dagen later is hun moeder hen gevolgd, van ouderdom.”

Telefoon

Volgens zus Mieke lag Joost in het ziekenhuis, toen zijn zus Hilde plots op dezelfde gang belandde. “Het kwam vrij onverwacht dat zij moest worden opgenomen”, zegt de vrouw in een interview met ‘Het Laatste Nieuws’. Hilde had een slecht werkende hartspier én een longaandoening. “Het zag er even goed uit, want ze mocht eindelijk van intensieve naar een gewone kamer, in dezelfde gang als Joost. Maar het is blijkbaar toch nog de verkeerde kant uitgegaan, ze is een dag later plots overleden.”

Op de dag dat Hilde werd begraven, op 25 maart, kreeg Mieke telefoon. Het ziekenhuis meldde dat het helemaal niet goed ging met Joost. “We hebben toen ‘s morgens vroeg afscheid genomen van Joost, om meteen daarna naar de kerk te gaan voor de plechtigheid van Hilde. De priester heeft tijdens de viering van Hilde het nieuws gebracht dat ook Joost overleden was”, aldus Mieke in ‘Het Laatste Nieuws’.

Regelen

Woensdag is ook moeder Irene overleden, nadat ze een tijdje sukkelde met een longontsteking. Tijd om stil te staan bij de tegenslagen, hebben Mieke en haar broer Chriss nog niet gehad. “Momenteel doen we alles wat we moeten doen om alles zo goed mogelijk te regelen, maar onze klop komt later wel. Eén troost, onze familie hangt goed aan elkaar, en de kinderen van Joost en Hilde worden goed opgevangen.”

De familie Devos is volgens de burgemeester bekend in zijn gemeente. “Ze zijn allemaal heel actief in het verenigingsleven geweest. Hun dood betekent een groot verlies voor Kuurne.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER