Watergroep verwacht op Oudejaarsavond geen drinkwaterproblemen meer in het Hageland

De Watergroep heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er op oudejaarsavond geen problemen meer zijn met de watervoorziening in het Hageland. Op Kerstavond kwam er bij heel wat gezinnen geen of amper water uit de kraan. Om op oudejaarsavond voldoende water te voorzien, zijn onder andere de watertorens opnieuw helemaal vol.

Na de waterproblemen rond de kerstdagen, heeft De Watergroep de voorbije dagen maatregelen genomen om problemen met de watervoorziening op oudejaarsavond te vermijden. Dan verwachten ze een nieuwe piek in het waterverbruik. "De watertoren van Bekkevoort is opnieuw volledig gevuld", klinkt het bij de gemeente Bekkevoort. 

De watertoren van Lubbeek, van Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge) en de reservoirs van Aarschot en Vinkenberg (Scherpenheuvel-Zichem) zijn ook beter gevuld dan de voorbije dagen.

Het waterproductiecentrum Het Rot in Holsbeek was een tijdje dicht voor onderhoudswerken. "De Watergroep zit in de laatste fase om Het Rot gedeeltelijk opnieuw in dienst te nemen."

Kleine lekken

De Watergroep heeft donderdag ook nog enkele kleine waterlekken ontdekt. "Die zijn onmiddellijk hersteld en dat heeft ook invloed op de watervoorziening. We verwachten dan ook geen grote problemen meer." 

Meest gelezen