Volledig scherm

Remco Evenepoel (22) is de Belg van het Jaar 2022: “Het doet iets met ons dat we veel mensen hebben geïnspireerd”

Het is gebeurd! Remco Evenepoel (22) is de Belg van het Jaar. Meer dan 27.000 lezers en kijkers van HLN en VTM NIEUWS stemden de voorbije twee dagen op een van de vijf genomineerden. En net als op het WK wielrennen is Remco met ruime voorsprong alleen over de eindmeet gereden. Bijna vier op de tien van onze lezers en kijkers stemden voor Remco. Niet alleen voor zijn sportprestaties, maar ook omdat hij voor veel Belgen het vaak sombere jaar 2022 kleur heeft gegeven.

22 reacties

  • Erna Vande Walle

    1 jaar geleden
    Het is hem zeker gegund.
  • Alfons Detemmerman

    1 jaar geleden
    Van harte gegund maar ik ben wat ouder en begrijp dan niet dat bv Freddy Maertens nooit die waardering gekregen heeft. Dat was pas de ronde van Spanje winnen.13 van de 19 ritten winnen. Een WK winnen is super maar bewijst eigenlijk niet veel alleen dat je die dag geluk had (Ottenbros) of een superdag had (Vainstein).... Remco wel superwereldkampioen
  • raymond vdc

    1 jaar geleden
    Vreemd dat niemand Alexander De Croo verkozen heeft tot Belg van het jaar?
  • Geert Degezelle

    1 jaar geleden
    @Gerrit Defreyne: Merckx won 5 keer de Tour. De Merckx-periode van 1965 t/m 1978 is niet meer te vergelijken met nu. Nu is er veel meer internationalisering, specialisatie en men kan als renner ook niet meer zoveel wedstrijden per jaar rijden. Een Tour wordt nu ook gemiddeld 5km/u sneller gereden. In het tijdperk Hinault (1978-1985), waren er meer dan 300 tijdritkilometers in de Tour. In zo'n formule vandaag, zou Remco met gemak de Tour winnen.
  • Josse Vos

    1 jaar geleden
    Er zijn mensen die werken voor mensen en die deze titel oprecht verdienen. Dit sportventje van t zevende knoopsgat stelt niets voor.