Weerman David Dehenauw.
Volledig scherm
Weerman David Dehenauw. © Leye/Getty

WEERBERICHT. Warmste oudejaarsdag ooit: “Oud record uit 2021 (14,0 graden) verpulverd”

Vandaag gaat de Belgische geschiedenisboeken in als de warmste 31 december sinds het begin van de metingen in 1833. In Ukkel werd deze voormiddag 16,3 graden opgetekend en dat is een nieuw dagrecord. “Het oude record uit 2021 (14,0 graden) is dus verpulverd”, meldt onze weerman David Dehenauw. Voor wie vanavond buiten wil vieren: het zal op de meeste plaatsen droog blijven, maar het kan wel hard waaien.

22 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    De klimaatverandering is gewoon een feit. Dat tegengaan is nutteloos en pure verspilling van energie en geld. De beschikbare middelen moeten naar onderzoek gaan om andere gewassen te kweken in Europa. Anders te gaan bouwen en andere energiebehoeften te zoeken en stimuleren. Er is méér positieve energie te halen uit warmte en zon, dan uit kou en vriestemperaturen. Fauna en flora passen zich sowieso aan. Trekvogels blijven, planten overwinteren en nieuwe soorten komen.
  • André Van der Poorten

    1 jaar geleden
    Wie zei dat ooit weer : ” Records zijn er om gebroken te worden .”
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Fauna en flora passen zich aan ? In de VS in sommige staten vielen bevroren reptielen en de vleermuizen uit de bomen. De koude- en hittegolven vormen zo'n groot en snel contrast dat er niks aanpassing mogelijk is. Enorme bosbranden ? Koala's en schildpadden zullen eens ineens hoge loopsnelheden ontwikkelen. Wat met landbouwgewassen die niet van droogte kapot gaan maar uitsluitend door het branden van de zon ? Dit is nog maar het begin.
  • nicky vandee

    1 jaar geleden
    Niets van gemerkt, kwam niet buiten, ik blijf liever binnen in mijn bed
  • Stephan Priem

    1 jaar geleden
    Met de huidige situatie liever warmte records dan koude records, zie Noord-Amerika.