N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op het Schoon Verdiep.
Volledig scherm
PREMIUM
N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op het Schoon Verdiep. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Bart De Wever overschouwt de staat van zijn Antwerpen: “Cocaïne legaliseren, is moreel verwerpelijk. Dat een ex-politieofficier als Jinnih Beels daarvan het gezicht wil zijn, is voor mij onbegrijpelijk”

AntwerpenGéén corona meer om het stadsleven te verlammen, een prachtig gerenoveerd stadhuis en lof voor het vernieuwde KMSKA. Tot zover het goede Antwerpse nieuws voor burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2022. Tussen de bouw van een nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen en een zware besparingsronde mét stevig protest door, piekten de aanslagen door drugsbendes. “Op Streamz zag ik een aflevering van ‘2DEZIT’. Iedereen zit er aan de drugs, vrouwen worden voorgesteld als hoeren. De slinger is doorgeslagen.”

  1. “Geef ze 50 euro en ze knippen zelfs vingers af”: 13 verdachten in zaak rond gefolterde cocaïnedief komen nu ook zelf aan het woord
    PREMIUM

    “Geef ze 50 euro en ze knippen zelfs vingers af”: 13 verdachten in zaak rond gefolterde cocaïne­dief komen nu ook zelf aan het woord

    “De gruwelijkste feiten die voor deze rechtbank ooit zijn behandeld.” Zo noemt de rechter de foltering van een cocaïnedief die op beeld werd vastgelegd. De openbare aanklager had de rechtszaal in Turnhout, alle dertien verdachten incluis, vorige week met verstomming geslagen door de horrorvideo op groot scherm te tonen. Zelfs de opdrachtgevers van de foltering – live aangestuurd vanuit het Spaanse Marbella – waren zo geschokt dat zij niet naar de afschuwelijke beelden konden kijken. Vandaag krijgen de 13 verdachten zelf het woord in deze zaak. Wie speelde welke rol bij de gruwelijke feiten?
    Antwerpen